Κονστάντσιο: Περίπλοκο ζήτημα η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE

«Πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες προτού ληφθεί μία τέτοια απόφαση»
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 16:32
UPD:16:33
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στην επαναφορά του «waiver», το οποίο θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να δανείζονται απευθείας από την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα.

Περίπλοκο χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο, το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) της κεντρικής τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Κονστάντσιο σημείωσε ότι η αγορά ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης αποτελεί ένα περίπλοκο ζήτημα. «Πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες προτού ληφθεί μία τέτοια απόφαση» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στην επαναφορά του «waiver», το οποίο θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να δανείζονται απευθείας από την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα. Όπως εξήγησε, η επαναφορά του θα καταστεί πραγματικότητα μόλις η ΕΚΤ πειστεί ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα.

«Αυτό μπορεί να συμβεί και πριν την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, αρκεί να βρισκόμαστε κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα και να έχουμε πειστεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» κατέληξε. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα