China Mobile: Προς εξαγορά του 66,5% της Peoples Telephone

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 09:40

ΤΗΝ απόκτηση του ελέγχου μιας διαχειρίστριας στο Χονγκ Κονγκ, αντί του ποσού των 2,25 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (290 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σχεδιάζει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από πλευράς χρηστών, China Mobile (Hong Kong) Ltd., κάνοντας την πρώτη της επιδρομή εκτός της ηπειρωτικής αγοράς.

Η China Mobile συμφώνησε να αγοράσει το 66,5% της China Resources Peoples Telephone Co., της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, από την China Resources (Holdings) Co., έναν κρατικό όμιλο συναλλαγών και σχεδιάζει να κάνει μία γενική προσφορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Peoples Telephone.

Η China Mobile, της οποίας οι 231 εκατ. συνδρομητές, την κατατάσσουν μπροστά από την Vodafone Group Plc της Βρετανίας, από πλευράς χρηστών, συμφώνησε να καταβάλλει 4,55 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή για την Peoples Telephone, 17% περισσότερα από την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής. Η China Mobile δεν επέστρεψε τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε στα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές της Peoples Telephone αναρριχήθηκαν 11%, φθάνοντας στα 4,325 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 12:30' μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ και τον μήνα που πέρασε σημείωσαν συνολικά άνοδο 55%. Η πιθανή πώληση μεριδίου, έρχεται 19 μήνες μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τιμή τα 4,55 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή.

Οι μετοχές της China Mobile σημείωσαν απώλειες 2,7%, φθάνοντας στα 36,80 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 12:30' μ.μ. και είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον δείκτη Hang Seng, φέτος, σημειώνοντας άνοδο 40% έναντι ανόδου 6,9%, που σημείωσε ο δείκτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα