Στις 8 Δεκεμβρίου το 9ο CEO Summit της ΕΕΔΕ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 13:30
UPD:13:32
Shutterstock

Το CEO Summit διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Το CEO Summit 2015, με θέμα «Geopolitics: could Greece emerge as a business hub? Κερδισμένοι ή χαμένοι;» διοργανώνει στις 8 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Τομέας Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Το CEO Summit διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Το συνέδριο διεξάγεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κι ενός διαρκώς εξελισσόμενου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος, τα οποία επανακαθορίζουν τις διεθνείς στρατηγικές του ελληνικού επιχειρείν.

Παράλληλα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της καινοτομίας, η εναρμόνιση των πολιτικών των κρατών που διευκολύνουν το διεθνές εμπόριο, δημιουργούν μία νέα παγκόσμια αγορά όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για να προσφέρουν νέα προϊόντα και να κερδίσουν μερίδιο αγοράς στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σε σχέση με την εξωτερίκευση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη διεθνοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Κι όλα αυτά με βάση το βασικό  ερώτημα «Εάν μπορεί να δημιουργηθεί ένα business hub στην Ελλάδα».

Η ΕΕΔΕ σκοπεύει να προωθήσει τα αποτελέσματα του συνεδρίου προς τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γεωπολιτικού και οικονομικού υποδείγματος, το οποίο θα κινητοποιήσει την οικονομία και την κοινωνία, κατά την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο συγγραφέας  - φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, η Irit Ben-Abba, Πρέσβειρα του Ισραήλ, ο Caspar Veldkamp Πρέσβης της Ολλανδίας, ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, ο Μιχάλης Μασουράκης, Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΣΕΒ, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture, ο Riccardo Canevari, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, ο Rikard Scoufias, Country Manager Greece, Trans Adriatic Pipeline AG, ο Άγγελος Καραγιάννης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Karayannis Group of Companies και ο κ. Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν οι Γεώργιος Πίττας, Πρόεδρος Ο.Ε. Συνεδρίου, Δημήτρης Α. Μαύρος, Πρόεδρος Δ.Ε. του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ και Κωνσταντίνος Π. Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα