Jupiter: Σε διαπραγματεύσεις με την Vodafone για υπηρεσίες

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 10:17

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με τοπικούς διαχειριστές, όπως το τοπικό παράρτημα της Vodafone Group Plc και της Willcom, βρίσκεται η Jupiter Telecommunications Co., η μεγαλύτερη καλωδιακή τηλεόραση της Ιαπωνίας, προκειμένου να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, το επόμενο έτος. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Jupiter.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, ανοίγει για τον ανταγωνισμό για πρώτη φορά σε 12 χρόνια, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκδώσει άδειες και οι υπάρχουσες διαχειρίστριες θα προσφέρουν για leasing τα δίκτυά τους. Η Softbank Corp., η eAccess Ltd. και η IPMobile Inc., είναι οι εταιρείες που επιδιώκουν να προσφέρουν υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες, με τη δημιουργία των δικών τους δικτύων και με στόχο να ανταγωνιστούν την NTT DoCoMo Inc., τη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, την KDDI Corp. και την Vodafone K.K.

Oι μετοχές της Jupiter σημείωναν άνοδο 6,2%, φθάνοντας στις 105.000 γιέν η μία το απόγευμα στην ιαπωνική αγορά. Νωρίτερα, υποχωρούσαν 0,1%, ενώ από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους τον Μάρτιο, έχουν σημειώσει άνοδο 21%.

Ο Μatthew Nicholson, εκπρόσωπος της Vodafone K.K., της μικρότερης από τις τρεις εταιρείες διαχείρισης κινητής τηλεφωνίας, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για να προχωρήσει στο leasing των δικτύων της, αλλά δεν αναφέρθηκε σε δυνητικούς αγοραστές. Η εταιρεία, της οποίας οι μετοχές σταμάτησαν να διαπραγματεύονται στα ιαπωνικά χρηματιστήρια τον Ιούλιο, ελέγχεται από την Vodafone, που εδρεύει στην Αγγλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα