Το πρόγραμμα Αλμούνια στην Αθήνα

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 12:01

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που διοργανώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αλμούνια επισκέπτεται την Ελλάδα ως Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου (ώρα 18.45), ο Eπίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Θα ακολουθήσει σύντομη δήλωση του Υπουργού και του Επιτρόπου προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ στη συνέχεια οι κκ. Αλογοσκούφης και Αλμούνια θα συμμετάσχουν σε δείπνο που παραθέτει ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον Επίτροπο. Το θέμα της ομιλίας του κ. Αλμούνια θα είναι «Το μέλλον του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή (Πέμπτη 6/10, ώρα 13.00). Θα ακολουθήσει ομιλία του Επιτρόπου ενώπιον των Διαρκών Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ώρα 15.30).Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ολοκληρωθεί, το απόγευμα της Πέμπτης 6/10, με κοινή Συνέντευξη Τύπου του κ. Επιτρόπου με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα