ΓΓΚ: Ανάκληση Μercedes A Class και Vaneo

Και 42 φορτηγών DAF
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 12:24

Στην ανάκληση επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz τύπου A-Class και Vaneo, για έλεγχο και αντικατάσταση των βραχιόνων υαλοκαθαριστήρων, προχώρησε η Μercedes – Benz Eλλάς Α.Ε.Ε., ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 706 οχήματα τύπου A-Class και 68 τύπου Vaneo, με ημερομηνία παραγωγής και για τα δύο μοντέλα Απρίλιος 2002 έως Απρίλιος 2003.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να δημιουργηθεί ρωγμή στην περιοχή στερέωσης των υαλοκαθαριστήρων, η οποία ενδεχομένως σε υπερβολική καταπόνηση να επιφέρει ρήξη στο βραχίονα στήριξης. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει περιορισμούς στη λειτουργία και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και το σπάσιμο του βραχίονα υαλοκαθαριστήρα, με συνέπεια την αποκόλλησή του.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. καλεί όλους τους ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων, να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελέγξει και να επιδιορθώσει το αυτοκίνητό τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όλοι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα ειδοποιηθούν σχετικά με προσωπικές επιστολές.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται, όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του γ.γ. Καταναλωτή, η εταιρεία Panergon Α.Ε. προχώρησε στην ανάκληση μικρών φορτηγών DAF τύπου LF45.

Η ανάκληση αφορά 42 οχήματα, στα οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί η μπάρα του τιμονιού, λόγω μη συμμόρφωσης της εταιρείας που προμηθεύει τις μπάρες, με τις προδιαγραφές της DAF.

Μέσω της εταιρείας Panergon Α.Ε. έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά όλοι οι ιδιοκτήτες, ενώ, όσοι δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως, έχουν ενημερωθεί και με προσωπικές επιστολές.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι εργασίες στα 30 από τα οχήματα αυτά, με στόχο η ανάκληση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Οι εργασίες γίνονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους κατόχους των φορτηγών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία Panergon Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 5786021.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα