Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών Eurobank και Alpha

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 06:22
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ξεκίνησε την Τετάρτη η διαπραγμάτευση των 1.281.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Τράπεζα Α.Ε. και των2.038.920.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε.» που προέκυψαν από τις αντίστοιχες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο τραπεζών, κ.κ. Βασίλης Ράπανος και Νικόλαος Καραμούζης κήρυξαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Ιάκωβος Γεωργάνας, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τις Διοικήσεις των Τραπεζών μετά την πλήρη κάλυψη, σε δύσκολες συνθήκες, των αναγκών που προέκυψαν από τις Αυξήσεις Μετοχικού τους Κεφαλαίου. Στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχουμε την προσδοκία ότι η σημερινή μέρα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ολική επαναφορά του ρόλου των τραπεζών στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Ελπίζουμε ότι τη νέα περίοδο θα επαναπροσελκύσουμε με τη βοήθεια των τραπεζών τους ιδιώτες επενδυτές. Όλα όμως εξαρτώνται από την επάνοδο της κερδοφορίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δ.σ. της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος, εξέφρασε την ελπίδα η εκδήλωση να αποτελέσει την απαρχή μίας νέας πορείας για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς. «Η επιτυχία της ανακεφαλαιοποιήσεως είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς των Στελεχών και όλου του Προσωπικού της Τραπέζης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται, τους Επενδυτές και τους Πελάτες μας», πρόσθεσε ο κ. Ράπανος. 

Ο πρόεδρος του δ.σ. της Eurobank Ergasias Νικόλαος Καραμούζης με την ευκαιρία της εκδήλωσης τόνισε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν και πρέπει να επιστρέψουν και πάλι στον κύριο ρόλο τους, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας και η στήριξη των πελατών. «Για την Eurobank η στήριξη των μετόχων μας, των διεθνών και των Ελλήνων επενδυτών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας και δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας ότι θα ανταποκριθούμε με συνέπεια στις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους. Διαθέτουμε πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να αναστρέψουμε την πορεία επιστρέφοντας το 2016 στην σταθερή επαναλαμβανόμενη οργανική κερδοφορία της Τράπεζας», πρόσθετε ο κ. Καραμούζης. Όπως τόνισε, «η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την σκληρή δουλειά και τη συνεχή προσπάθεια του προσωπικού, που θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με την ίδια συνέπεια στις νέες προκλήσεις, για τη σωστή διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την ανάκτηση των καταθέσεων, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας. Το τελευταίο είναι καθοριστικό στοιχείο για την επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην ομαλότητα και την προοπτική. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να στηρίξουν αξιόπιστα την εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα