Tρ. Πειραιώς: Νέες συνεργασίες συμβολαιακής γεωργίας

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 14:15
UPD:14:16
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τρεις νέες Συνεργασίες Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για συνεργασίες με τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κελυφωτού Φιστικιού Μώλου και με την εταιρεία Δυτική Σταχτιάτης ΑΒΕΕ.

O Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας - Η Ένωση ιδρύθηκε το 1938 με έδρα την Τρίπολη και λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών και επτά υποκαταστήματα, από τα οποία διατίθενται γεωργικά εφόδια, φάρμακα, ζωοτροφές και λιπάσματα, τέσσερα στην περιοχή της Τρίπολης και ένα στη Δάφνη Γορτυνίας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ένα υποκατάστημα όπου συντηρεί, συσκευάζει και εμπορεύεται προϊόντα των μελών του (μήλα, πατάτες, αχλάδια, βύσσινα, κεράσια κ.λπ.) στην Τεγέα και ένα υποκατάστημα εμπορίας δημητριακών στο Λεβίδι.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κελυφωτού Φιστικιού Μώλου ιδρύθηκε το 2011 με έδρα τον Μώλο Φθιώτιδας από μία μικρή ομάδα παραγωγών με σκοπό την προώθηση του κελυφωτού φιστικιού στον Ελληνα καταναλωτή. Σήμερα απαρτίζεται από 68 μέλη, διαθέτει έκταση 2.000 περίπου στρέμματα, όπου καλλιεργούνται 40.000 φιστικόδεντρα με την παραγωγή να κυμαίνεται μεταξύ 150-300 τόνους προϊόντος. Στόχος του συνεταιρισμού είναι να προωθήσει τυποποιημένο και πιστοποιημένο το προϊόν του, μέσω καταστημάτων τροφίμων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εταιρεία Δυτική Σταχτιάρης ΑΒΕΕ, με έδρα την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην παραγωγή και εμπορία φέτας ως οικογενειακή επιχείρηση. Το 1962 ίδρυσε το πρώτο τυροκομείο στην Πάλαιρο Βόνιτσας και ξεκίνησε την παραγωγή βαρελίσιας φέτας από πρόβειο και γίδινο γάλα των κτηνοτρόφων της περιοχής, ακολουθώντας πάντα τις πατροπαράδοτες συνταγές και διαδικασίες τυροκομίας. Σήμερα έχει επεκτείνει την παραγωγή της και πλέον το προϊόν της προωθείται και στις αγορές της Αμερικής και της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα