Επικρίσεις για «δημιουργική λογιστική» και πλασματική μείωση ανεργίας

Από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 16:46

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) με θέμα «Στρατηγική της Λισαβόνας: Αναγκαιότητα ή Επιλογή;», επισήμανε ότι δεν έχει συγκροτηθεί το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών, γεγονός που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι η κυβέρνηση ή θέλει να το καταργήσει και να το ενσωματώσει στο ΙΚΑ ή να ενοποιήσει την κύρια με την επικουρική ασφάλιση. «Δεν υπάρχει κάποιος διάλογος που καλούμεθα να πάμε αυτή τη στιγμή. Αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί στο σύνολό του να συζητηθεί στην ΟΚΕ, βεβαίως δεν πάμε», ανέφερε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε να υπάρξει «αλλαγή στη γραμμή πλεύσης ως προς το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, γιατί από εκεί θα προκύψουν τα θετικά αποτελέσματα και όχι από μέσα από τη δημιουργική λογιστική», αφήνοντας αιχμές για την τιτλοποίηση χρεών, που προωθεί η κυβέρνηση, συντασσόμενος εμμέσως με τον Επίτροπο Αλμούνια http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/05/1104371.htm .

Ο κ. Πολυζωγόπουλος διαφώνησε για μια ακόμη φορά με τα στοιχεία της ανεργίας, μιλώντας για πλασματική μείωση του ποσοστού, αφού έχουν δημιουργηθεί στο τελευταίο εξάμηνο 75.000 προσωρινές θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, που υποκατέστησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν από το κλείσιμο των επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα