NovaBank: Εξετάζεται η εισαγωγή της BCP στο Χ.Α.

Επέκταση δραστηριοτήτων
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 17:31

Περαιτέρω επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της και είσοδο σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών σχεδιάζει η NovaBank, μέλος της BCP, του μεγαλύτερου πορτογαλικού τραπεζικού ομίλου.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης σε εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πέντε ετών παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα η NovaBank, που αναμένεται να κλείσει το 2005 εμφανίζοντας την πρώτη της κερδοφόρα χρήση, σχεδιάζει να ανοίξει έξι νέα καταστήματα εντός του έτους και 30 το επόμενο χρόνο, αυξάνοντας το δίκτυο της σε 152 καταστήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 70% των συναλλαγών της πελατείας με την τράπεζα πραγματοποιείται σήμερα μέσω των εναλλακτικών δικτύων διανομής.

Επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει και επίσημα η δραστηριοποίησή της στην τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων και στην επενδυτική τραπεζική (investment banking). Περαιτέρω επέκταση του δικτύου της σχεδιάζει και η τράπεζα που ελέγχει η NovaBank στην Τουρκία, η BankEuropa, που σήμερα έχει δίκτυο 12 καταστημάτων στην γείτονα χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ.Τανισκίδης εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών της μητρικής εταιρείας, της BCP, με χρονικό ορίζοντα το πρώτο εξάμηνο του 2006, οριστικές όμως αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα