Με απώλειες «αποχαιρέτησε» το Νοέμβριο η Wall Street

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 23:11
UPD:23:13
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου, με την αγορά να προχωρά σε μικρής έκτασης αναδιαρθώσεις χαρτοφυλακίων, ενώ επηρεάστηκε αρνητικά και από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,44% στις 17.719,92 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,37% στις 5.108,67 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,46% στις 2.080,41 μονάδες.

Θετικά κινήθηκαν οι τρεις δείκτες και σε επίπεδο μήνα, με τον Dow Jones να κλείνει με κέρδη 0,3%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,1%, ενώ η άνοδος του S&P 500 ήταν μικρότερη του 0,1%.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται στο επίκεντρο οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Federal Reserve. Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας, ενώ από την άλλη πλευρά, η Fed πιθανόν να αποφασίσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Στο ταμπλό, η Microsoft σημείωσε κέρδη 0,8%, μετά την αναβάθμισή της από την Raymond James, σε buy, ενώ θετικά υποδέχεται η αγορά τις λύσεις που προτείνει η εταιρεία για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τις πωλήσεις της.

Επίσης, άλμα 27,9% κατέγραψε η Computer Sciences, καθώς σήμερα διαπραγματεύεται πρώτη ημέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχοντας υλοποιήσει τη διάσπασή της. Η διοίκηση της εταιρείας μάλιστα ήταν αυτή που σηματοδότησε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, χτυπώντας το κλασικό κουδούνι.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,2% αυξήθηκαν τον Οκτώβριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, ανακόπτοντας το αρνητικό σερί των τελευταίων δύο μηνών. Σε ετήσιο επίπεδο, η άνοδος ανήλθε στο 3,9%. 

Επίσης, πτώση σημείωσε τον Οκτώβριο ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή του Σικάγο, με τον δείκτη Chicago PMI να διαμορφώνεται στις 48,7 μονάδες τον Νοέμβριο από 56,2 μονάδες τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα