Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η Wall Street

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 16:42
UPD:16:44
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά από τη μία να υποδέχεται θετικά τα πρώτα στοιχεία για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο λιανεμπόριο, αλλά από την άλλη να επηρεάζεται από τις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, στις 16:45, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 17.783,23 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,13% στις 5.134,69 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,07% στις 2.088,90 μονάδες.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται στο επίκεντρο οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Federal Reserve. Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας, ενώ από την άλλη πλευρά, η Fed πιθανόν να αποφασίσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Στο ταμπλό, η Microsoft σημειώνει κέρδη 1,5%, μετά την αναβάθμισή της από την Raymond James, σε buy, ενώ θετικά υποδέχεται η αγορά τις λύσεις που προτείνει η εταιρεία για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τις πωλήσεις της.

Επίσης, άλμα 5,2% σημειώνει η Computer Sciences, καθώς σήμερα διαπραγματεύεται πρώτη ημέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχοντας υλοποιήσει τη διάσπασή της. Η διοίκηση της εταιρείας μάλιστα ήταν αυτή που σηματοδότησε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, χτυπώντας το κλασικό κουδούνι.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία από τον δείκτη Chicago PMI και τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, μεγέθη που μπορούν να βοηθήσουν την αγορά να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την απόφαση της Fed.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα