Οριακά κέρδη για τα αμερικανικά παράγωγα

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 14:41
UPD:14:52
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οριακά υψηλότερα κινούνται σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, με την αγορά να αναμένει τα πρώτα στοιχεία από την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο λιανεμπόριο, ενώ παράλληλα τηρεί μια θετική στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, στις 14:42, τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,1% στις 2.089,25 μονάδες, ενώ κατά 23 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.824 μονάδες.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρίσκονται στο επίκεντρο οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Federal Reserve. Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας, ενώ από την άλλη πλευρά, η Fed πιθανόν να αποφασίσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία από τον δείκτη Chicago PMI και τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, μεγέθη που μπορούν να βοηθήσουν την αγορά να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την απόφαση της Fed.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα