Χ.Α.: Σταθεροποίηση στις 650 μονάδες

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 10:46
UPD:10:50
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέριξ των 650 μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώνονται σήμερα, τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 10:46, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,21% στις 651,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 1,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει κέρδη 0,5% στις 192,50 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται υπό αναστολή.

Σήμερα καμία από τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δεν διαπραγματεύεται, με το ενδιαφέρον μοιραία να μετατοπίζεται στις υπόλοιπες εταιρείες του FTSE/LargeCap, δίνοντας ίσως και την ευκαιρία να αναδειχθούν περισσότερο τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου. Εν τη απουσία μάλιστα των πωλητών των τραπεζών, την αγορά δείχνουν να στηρίζουν πιο δεικτοβαρείς μετοχές.

Εκτός των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, τα οποία αποτελούν βασικό καταλύτη επενδυτικών κινήσεων, σήμερα λαμβάνουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του βασικού δείκτη της Morgan Stanley με την ΔΕΗ να εισέρχεται στον δείκτη (συγκλίνουσες εκτιμήσεις για εκτιμώμενες εισροές 8 εκατ. τεμαχίων), ενώ Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank παρέμειναν στην σύνθεση του δείκτη. Σε ό,τι αφορά τον FTSE, η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την διαγραφή της μετοχής της Κυριακίδης Μάρμαρα με αντικατάσταση από την μετοχή του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης στο FTSE-Mid cap.

Στο ταμπλό τώρα, το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης οι συναλλαγές δείχνουν κάποια «ζωτικότητα», με τη ΔΕΗ να ξεχωρίζει, όχι μόνο για τα κέρδη του 2,27%, αλλά και για τον όγκο της. Ακολουθεί ο Τιτάν, ο οποίος ενισχύεται κατά 2,40%, η Motor Oil είναι στο +1,63% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +1,40%. Ήπια πτωτικά, με μικρές κινήσεις, κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Folli Follie, ΕΧΑΕ και Aegean.

Στον αντίποδα, η ΜΕΤΚΑ υποχωρεί κατά 1,71%, η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -1,45% με μόλις τρία τεμάχια όγκο, και η Μυτιληναίος υποχωρεί κατά 0,92%. Μικρές απώλειες καταγράφουν οι ΟΤΕ, Jumbo και ΟΠΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα