Ποσόν 230,5 εκατ. δολ. άντλησαν οι αδελφοί Weinstein για νέο στούντιο

Ψάχνουν να βρουν άλλα 420 εκατ. δολ. στο σύνολο
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 09:21

ΠΟΣΟΝ 230,5 εκατ. δολ. άντλησαν από μετοχές ο Harvey και ο Bob Weinstein, οι παραγωγοί των βραβευμένων με Οσκαρ ταινιών, «Shakespeare in Love» και «The English Patient», για την Walt Disney, προκειμένου να δημιουργήσουν το νέο τους στούντιο παραγωγής ταινιών.

Ο Harvey και ο Bob Weinstein, οι παραγωγοί των βραβευμένων με Οσκαρ ταινιών, «Shakespeare in Love» και «The English Patient», για την Walt Disney.

Η Weinstein Co. πούλησε μετοχές σε 18 επενδυτές, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα αυτήν την εβδομάδα. Οι Weinsteins, διαπραγματεύονται και με άλλους επενδυτές, οι οποίοι ενδέχεται να αυξήσουν τη χρηματοδότηση στα 420 εκατ. δολ., το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανθρώπους που μετέχουν στις συνομιλίες, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι αδελφοί Weinstein, που έφυγαν από την Disney, τον περασμένο μήνα, επί πέντε μήνες βρισκόντουσαν σε διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για να αντλήσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη δημιουργία του νέου τους venture.

Τα έργα που παρήχθησαν από τα στούντιο Miramax των αδελφών Weinstein και των στούντιο Disney, έχουν κερδίσει 249 Οσκαρ και η επιτυχία τους ενδέχεται να βοήθησε στην προσέλκυση επενδυτών.

Η Weinstein Co. αυξάνει μερίδιο σταδιακά μέσω της Goldman Sachs Group Inc. και επιδιώκει τη χρηματοδότηση περίπου 500 εκατ. δολαρίων.

Η αρχική χρηματοδότηση για την Weinstein Co., έγινε από στρατηγικούς επενδυτές, όπως εταιρείες μέσων και αντιπροσώπους διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής τηλεόρασης, TF1 και του Tarak Ben Ammar, του επικεφαλής της Quinta Communications SA και ενός παραγωγού, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Οι αδελφοί Weinstein, περιμένουν να εισπράξουν το υπόλοιπο ποσόν των 189,5 εκατ. δολ. την επόμενη εβδομάδα από hedge funds και άλλες φίρμες της Wall Street, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η Μyriam Simonneaux, εκπρόσωπος του TF1, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο αριθμός του τηλεφώνου του Ben Ammar, δεν απαντούσε.

Η πρώτη ταινία της Weinstein Co., «Derailed», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Clive Owen και η Jennifer Aniston, καθυστερεί και αντί του Οκτωβρίου θα προβληθεί στις 11 Νοεμβρίου. Η εταιρεία διανέμει την ταινία «Derailed» στους κινηματογράφους των ΗΠΑ από μόνη της και η Disney θα την διανείμει στο εξωτερικό, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη συγχρηματοδότηση πακέτου ταινιών των Weinstein.

Oι αδελφοί Weinstein που ίδρυσαν την Miramax και την πούλησαν στην Disney το 1993 αντί του ποσού των περίπου 70 εκατ. δολ., ανακοίνωσαν τον Μάρτιο ότι αποχωρούν μετά τις συγκρούσεις με τον πρώην επικεφαλής της Disney, Michael Eisner. Η αποχώρησή τους, που επισημοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, έθεσε τέλος σε μία συνεργασία που περιελάμβανε επίσης τις βραβευμένες με Οσκαρ ταινίες, «Cold Mountain» και «Chicago».

Οι προϋπολογισμοί της Miramax αυξήθηκαν μετά τις επιτυχίες. Η ταινία «Gangs of New York», κόστισε 100 εκατ. δολ. για να γυριστεί και το «The Aviator» 110 εκατ. δολ. σύμφωνα με το BoxOfficeMojo.com, που παρακολουθεί τις δαπάνες και την επιτυχία των ταινιών. Αντιθέτως, η ταινία «English Patient», παρήχθη με 27 εκατ. δολ., σύμφωνα με το Web site.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα