Σταθερά τα επιτόκια του ευρώ

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 15:19
UPD:15:20

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 2,00%, 3,00% και 1,00% αντιστοίχως.

Η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα διατηρεί τα επιτόκια σταθερά από τον Ιούνιο του 2003, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι στιγμής, ενώ οι προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης είναι ευάλωτες.

Κανένας από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters στα τέλη Σεπτεμβρίου δεν ανέμενε αύξηση των επιτοκίων αυτό το μήνα ή ακόμη και το υπόλοιπο διάστημα του 2005. Ωστόσο, ενισχύεται η άποψη στις χρηματαγορές ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλύσει τις σκέψεις που οδήγησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα