Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Κούρος»

Ποιες εταιρείες διακρίθηκαν στην 21η διοργάνωση του θεσμού
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 12:20
UPD:12:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες - με βάση τις οικονομικές επιδόσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές των εταιρειών τους - αλλά και νέοι, με ταλέντο και προοπτικές να φθάσουν στην κορυφή, τιμήθηκαν από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε χθες, για 21η χρονιά, τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας «Κούρος».

Ειδικότερα, μετά την αξιολόγηση εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG, τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

Με Βραβείο «Κούρος 2015» στην κατηγορία «Ανάπτυξης και Καινοτομίας» διακρίθηκε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ, καθώς κατά τη θητεία του ο ετήσιος κύκλος εργασιών της METRO αυξήθηκε από 367 εκατ. ευρώ το 2002 σε 700 εκατ. ευρώ το 2014 και σήμερα η εταιρεία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου στην Ελλάδα.

Το Βραβείο «Κούρος 2015» στην κατηγορία «Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο» απέσπασε ο Δημήτρης Δέμος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της DEMO ABEΕ, μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών 125 εκατ. ευρώ (πρόβλεψη 2015) που εξάγει το 80% των τεμαχίων που παράγει και διατηρεί για αρκετά χρόνια μερίδια αγοράς της τάξεως του 30% σε πολλές χώρες (από τις 52 χώρες που έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε Επαινος Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας στον Δημήτρη Χατζή, μαθητή Α’ Λυκείου, ο οποίος κατασκεύασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ. που συνεννοείται σε άπταιστα αγγλικά και το οποίο τον έβαλε στην παγκόσμια λίστα των έξι κατασκευαστών του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ που ονομάζονται InMoov. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δ. Χατζής κέρδισε χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ, το οποίο αποφάσισαν να του απονείμουν η KPMG και ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

Το Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα», που απονεμήθηκε για 8η συνεχή χρονιά και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ, κέρδισε η εταιρεία Sede Styling. Πρόκειται για πολυχώρο ομορφιάς με έδρα τη Θεσσαλονίκη που προσφέρει καινοτόμες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ομορφιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα