Ήπια ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 11:02
UPD:11:06
REUTERS/RONEN ZVULUN

Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, βρίσκοντας στήριγμα στα κέρδη δεικτοβαρών μετοχών, τα οποία αντισταθμίζουν τη σημαντική πτώση που καταγράφει για ακόμη μία ημέρα η μετοχή της Εθνικής.

Ειδικότερα, στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,31% στις 644,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,04% στις 190,83 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 6,25% στις 56,89 μονάδες.

Σήμερα η αγορά είναι «απαλλαγμένη» από τις τρεις τραπεζικές μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, καθώς και των warrants αυτών, η διαπραγμάτευση των οποίων έχει ανασταλεί προκειμένου να υλοποιηθεί το reverse split. Οι νέες μετοχές της Eurobank και της Alpha Bank θα τεθούν προς διαπραγμάτευση στις 2 Δεκεμβρίου, κατόπιν της έγκρισης των ενημερωτικών δελτίων των δύο τραπεζών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τον Βαγγέλη Σιούτη της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, τεχνικά ο Γενικός Δείκτης απλώς συντηρείται στα επίπεδα των 640 μονάδων, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επανέρχονται, ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν η Κυβερνητική σταθερότητα θα παραμείνει ενόψει δύσκολων αποφάσεων όπως για το Ασφαλιστικό. Το επενδυτικό τοπίο παραμένει ευμετάβλητο και η αναμονή καθώς και η διατήρηση ρευστότητας είναι επιβεβλημένη για τους επενδυτές.

Στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ και Aegean ξεχωρίζουν θετικά, καθώς τα κέρδη τους ξεπερνούν το 5%, ενώ στον αντίποδα η Εθνική καταγράφει για ακόμη μία ημέρα ισχυρές απώλειες, που φτάνουν το 18,56%. Η μετοχή της τελευταία μοιάζει αδύναμη να ανακόψει το πτωτικό σπιράλ, το οποίο εντάθηκε από την ημέρα της ανακοίνωσης της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του ΟΠΑΠ, στο +3,13%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες καταγράφουν οι Τιτάν, ΟΤΕ, Jumbo, ΕΕΕ και Τέρνα Ενεργειακή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα