Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση έχει βάλει τη χώρα σε μία δίνη

Συνάντηση με τον ευρωπαίο Επίτροπο, Χ. Αμούνια
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 16:38

«Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή έχει βάλει τη χώρα σε μία δίνη. Εχουμε μία οικονομική κρίση με ευθύνη των χειρισμών και των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον αρμοδιο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τόνισε στον κ. Αλμούνια «πως εμείς δεν θα δεχθούμε μέτρα που υπονομεύουν την πορεία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, λογιστικές πρακτικές που υποθηκεύουν τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς και μέτρα εις βάρος των απλών πολιτών ενώ βοηθούν τους ημέτερους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στον κ. Αλμούνια πως υπάρχει άλλος δρόμος δημοσιονομικής πειθαρχίας και σωστής διαχείρισης της οικονομίας που προωθεί και την απαραίτητη ανταγωνιστικότητα αλλά και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. «Μπορεί να υπάρχει ανάγκη ευρύτερης ευελιξίας αλλά αυτή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να υπάρχει ασφάλεια των εργαζομένων στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ο άλλος δρόμος είναι ευρύτερο ευρωπαϊκό ζήτημα που τίθεται μπροστά στις νέες διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξάγονται για τις δημοσιονομικές προοπτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά ο κ. Αλμούνια θα δώσει το «πράσινο φως» για την τιτλοποίηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «έχει ιδιαίτερους προβληματισμούς γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης, τα έχει πει και δημοσίως», ωστόσο όπως παρατήρησε, δεν θέλει ο ίδιος να εκφράσει τις θέσεις του κ. Αλμούνια.

Πηγή ΑπΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα