Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 07:01
UPD:07:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της Sumitomo Trust & Banking Co., ότι τα κέρδη του πρώτο εξαμήνου, υπερέβησαν τις προβλέψεις, καθώς εισέπραξε περισσότερα από αμοιβές αγοραπωλησιών, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους για επισφαλή δάνεια.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της MediaTek Inc., αντιθέτως, οδηγούσαν την πτώση των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την ανακοίνωση αξιωματούχου της Federal Reserve των ΗΠΑ, ότι αυτοί που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική πρέπει να αποφύγουν «τον ιό του πληθωρισμού», που αποδιοργανώνει την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 110,07 μονάδες, στις 11:45' π.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος των τραπεζικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Trust, αναρριχήθηκε 0,8%, σταματώντας τις απώλειες του 6% που σημείωσε σε πέντε ημέρες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε για τρίτη ημέρα και κατά 0,6%, τη στιγμή που Topix, σημείωνε άνοδο 0,1%. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τη Ν. Ζηλανδία και την Ινδονησία. Κλειστές είναι αυτήν την εβδομάδα οι αγορές στην Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωσε άνοδο 0,4%, μετά την υποχώρησή του κατά 0,4%, νωρίτερα. Οι μετοχές της CSL Ltd. κινήθηκαν ανοδικά, μετά τη μελέτη, η οποία έδειξε ότι εμβόλιο της Merck & Co., εμποδίζει τον καρκίνο του τραχήλου, σε δύο συνηθισμένες του μορφές, της μετάδοσης του ιού μέσω της σεξουαλικής πράξης.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 υποχώρησε για τέταρτη ημέρα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες που πωλούν οι ασιατικές εταιρείες. Οι ΗΠΑ είναι η αγορά, στην οποία κατευθύνονται τα περισσότερα ασιατικά αγαθά που εξάγονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα