Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το Χ.Α.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 11:11
UPD:11:20
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου είναι τα δύο χαρακτηριστικά των πρώτων συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με την αγορά να βρίσκεται εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, στις 11:11, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,14% στις 643,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει κέρδη 0,08% στις 191,35 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,31% στις 67,96 μονάδες.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των τραπεζικών μετοχών και των warrants τους πριν την αναστολή για την υλοποίηση των reverse split, με τους traders να προχωρούν στις τελευταίες αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων. Η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων μετοχών των τραπεζών είναι η Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στο μεταξύ, ήδη έχει αρχίσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου από αρκετές μετοχές, με την αγορά να βρίσκει πλέον καλούς λόγους για τοποθετήσεις ή ρευστοποιήσεις, με βάση τις προοπτικές που δείχνουν τα μεγέθη της κάθε εταιρείας. Σήμερα η ΔΕΗ ανακοίνωσε σημαντική συρρίκνωση των κερδών της, εξαιτίας των υψηλών προβλέψεων που υποχρεώθηκε να σχηματίσει λόγω των επισφαλειών.

Στο ταμπλό, για ακόμη μία ημέρα η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, αν και σήμερα «ελέγχει» τις πιέσεις στο -3,85%. Από τις 19 Νοεμβρίου η μετοχή χάνει σχεδόν 65% της αξίας της, με μόνο τη συνεδρίαση της Τρίτης να είναι θετική. Αρνητική, κατά 7,14% είναι και η μετοχή της Eurobank, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι μετοχές της Πειραιώς και της Alpha Bank.

Απώλειες 1,80% σημειώνει η Τέρνα Ενεργειακή, η ΔΕΗ είναι στο -1,39%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται ΜΕΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, η Μυτιληναίος κερδίζει 2,15%, η Τιτάν είναι στο +1,69% και η ΟΠΑΠ στο +1,59%. Θετικό το πρόσημο σε Λάμδα, Jumbo, Βιοχαλκο και Motor Oil.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα