Ινδονησία: «Δεν απαιτείται νέα αύξηση των επιτοκίων το 2005»

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Jusuf Anwar
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 10:54

ΔΕΝ ΘΑ προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού η Κεντρική Τράπεζα της Ινδονησίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jusuf Anwar, μετά την αύξησή τους, τέσσερις φορές μέσα σε εννέα εβδομάδες, με στόχο την ισχυροποίηση του νομίσματός της.

«Η ρουπία σταθεροποιήθηκε» είπε ο Anwar, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Τζακάρτα, προσθέτοντας ότι θα ήταν ευνοϊκότερο για το νόμισμα που βρίσκεται σήμερα στις 10.058 έναντι του δολαρίου,, να διαπραγματευθεί από τις 9.000 έως τις 10.000 ρουπίες. «Δεν υπάρχει ανάγκη να αυξήσουμε φέτος τα επιτόκια, συμπλήρωσε.

Η ρουπία σημείωσε άνοδο 17% από τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών στις 30 Αυγούστου, καθώς αισιοδοξία επικράτησε ότι ο πρόεδρος της χώρας, Susilo Bambang Yudhoyono, θα επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού και πως η αύξηση των επιτοκίων θα βοηθήσει στον περιορισμό του πληθωρισμού. Η Bank of Indonesia, ενδέχεται να λάβει πάλι μέτρα, καθώς οι υψηλές τιμές των καυσίμων πιέζουν τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, πάνω από το 12%, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο διοικητής της Bank Indonesia, Burhanuddin Abdullah και τα μέλη του συμβουλίου της αύξησαν τα επιτόκια κατά μία μονάδα, στο 11%. Η αύξηση, ήταν διπλάσια των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα