Απεργιακή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στις 10/11

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2005 17:11

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου για τους δημόσιους υπάλληλους απο 1/1/2006, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο του με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο, όπως είπε, η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά το Νοέμβριο, αφού αξιολογηθεί ο προϋπολογισμός από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Αλογοσκούφης από την πλευρά του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία και δεν το επιτρέψουν οι οικονομικοί δείκτες η εφαρμογή του νέου μισθολογίου να μετατεθεί κατά ένα έτος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος τόνισε πως μετά τη συζήτηση με τους αρμόδιους υπουργούς δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε μια πρώτη προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 10 Νοεμβρίου, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς.

Οσον αφορά τα θεσμικά θέματα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο, ενώ θα γίνει μια νέα συνάντηση γι' αυτό το θέμα με την ΑΔΕΔΥ για να διευκρινισθούν θέματα όπως το βαθμολόγιο, το προσοντολόγιο και η σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα