Douglas: Περισσότερα καταστήματα, 5,7% η αύξηση των εσόδων

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 10:02

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 5,7%, σημείωσαν οι ετήσιες πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης καλλυντικών της Ευρώπης, Douglas Holding AG, καθώς η εταιρεία, άνοιξε περισσότερα αρωματοπωλεία εκτός Γερμανίας, της χώρας όπου είναι η έδρα της.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 2,42 δισ. ευρώ (2,9 δισ. δολ.) το δωδεκάμηνο έως και τον Σεπτέμβριο από 2,29 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα έσοδά της εντός έδρας, σημείωσαν άνοδο 8%, φθάνοντας στο 1,72 δισ. ευρώ.

Η Douglas, που αύξησε τα κέρδη της 14% το τρίτο τρίμηνο, κάλυψε την ανάπτυξη στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, όπως στη Ρωσία και την Πολωνία, καθώς η ζήτηση στη Γερμανία υποχώρησε. Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οδεύουν σε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο έτος, σύμφωνα με την ένωση του κλάδου, HDE.

H εταιρεία που πουλά λοσιόν σώματος Calvin Klein και αρώματα της La Prairie, είπε επίσης σήμερα, ότι τα λειτουργικά της κέρδη στο σύνολο του έτους αναρριχήθηκαν μάλλον στα υψηλότερα επίπεδα της κλίμακας των προβλέψεων, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 114 εκατ. έως 116 εκατ. ευρώ. Η Douglas, έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το σύνολο του έτους στις 18 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να πουλήσει την αλυσίδα κοσμηματοπωλείων, Gold Meister, στην Dassett Holdings Co. για ποσόν που δεν έγινε γνωστό, ολοκληρώνοντας την αφαίρεση τίτλου ιδιοκτησίας, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κύρια δραστηριότητά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα