Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 19:08
UPD:19:11
EPA/CHEMA MOYA

Φωτογραφία αρχείου.

Υπό το βάρος των κλάδων των εμπορευμάτων και της υγείας βρέθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κλείνοντας τελικά με απώλειες, αν και τις περιόρισαν αρκετά προς το τέλος της συνεδρίασης. Αρνητικά λειτούργησε και η αβεβαιότητα που προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, o βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,47% στις 6.305 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,25% στις 11.092 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,45% στις 4.889 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,37% στις 380,38 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο -0,9%.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο κλάδος των εμπορευμάτων, με την Arcelormittal να κλείνει στο -4,4%, ενώ στον κλάδο υγείας η Novartis υποχώρησε κατά 1,4%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την Vontobel Holdings σε hold.

Επίσης, η Playtech σημείωσε απώλειες 9%, καθώς αποσύρθηκε από τις συζητήσεις για την εξαγορά της Plus500 έναντι του ποσού των 460 εκατ. στερλινών, εγείροντας ανησυχίες γύρω από την εφαρμογή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον αντίποδα, η Wincor Nixdorf σημείωσε κέρδη 5,9%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την εξαγορά της από την Diebold, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο.

Οι αγορές επίσης παρακολουθούν τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Από την άλλη, υποστηρικτικά λειτουργεί το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιταχύνεται, καθώς σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI αναρριχήθηκε τον Νοέμβριο στις 54,4 μονάδες έναντι των 53,9 μονάδων του Οκτωβρίου και αποτελεί υψηλό 54 μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα