Πράσινο φως στην υπο-δόση των 2 δισ. από τον ESM

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 16:08
UPD:18:31
EPA/OLIVIER HOSLET

Από τις 16:00 συνεδριάζει και το Eurogroup, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Στη φωτογραφία ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Βρυξέλλες

Του Νίκου Μπέλλου

To διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, κρίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΣ, το παραπάνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί για εξυπηρέτηση του χρέους, για οφειλές του δημοσίου και για κάλυψη της εθνικής συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, η σημερινή απόφαση αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις.

Στην σημερινή απόφαση αναφέρθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twiter και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος υπογράμμισε ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς, ενώ θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα