Περιορίζονται ελαφρώς οι απώλειες στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 15:16
UPD:15:19
REUTERS/STRINGER

Περιορίζονται ελαφρώς οι απώλειες στις ευρωαγορές αυτήν την ώρα, καθώς η αγορά ενέργειας δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ενώ θετικά λειτουργεί και η νέα συμφωνία συγχώνευσης των Pfizer - Allergan. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη συνεχίζεται.

Ειδικότερα, στις 15:16, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,39% στις 6.310 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,31% στις 11.085 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,69% στις 4.877 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,41% στις 380,22 μονάδες.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κλάδος των εμπορευμάτων. Η Glencore υποχωρεί κατά 2%, η Arcelormittal είναι στο -4% και η BHP Billiton κατά 0,9%.

Επίσης, η Playtech σημειώνει απώλειες 8%, καθώς αποσύρθηκε από τις συζητήσεις για την εξαγορά της Plus500 έναντι του ποσού των 460 εκατ. στερλινών, εγείροντας ανησυχίες γύρω από την εφαρμογή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον αντίποδα, η Wincor Nixdorf σημειώνει κέρδη 5,5%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την εξαγορά της από την Diebold, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο.

Οι αγορές επίσης παρακολουθούν τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, καθώς η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού. Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και στη νότια πόλη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

Από την άλλη, υποστηρικτικά λειτουργεί το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιταχύνεται, καθώς σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Markit, ο σύνθετος δείκτης PMI αναρριχήθηκε τον Νοέμβριο στις 54,4 μονάδες έναντι των 53,9 μονάδων του Οκτωβρίου και αποτελεί υψηλό 54 μηνών.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα