Πειραιάς: Σωρεία παραβάσεων σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 18:12

Από τα 119 συνολικά πρατήρια που ελέχθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, από τις 5 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2005, μόνο σε τέσσερα δεν διαπιστώθηκε παράβαση.

Στα υπόλοιπα 115 εντοπίστηκαν παραλείψεις και ελλείψεις που αντίκεινται στον αγορανομικό κώδικα (έλλειψη τιμοκαταλόγου στο χώρο πώλησης και αλλαγής ελαιολιπαντικών, έλλειψη τιμοκαταλόγου στο χώρο του πλυντηρίου, έλλειψη βιβλίου διακίνησης καυσίμων, μη ενημερωμένα βιβλία διακίνησης καυσίμων, έλλειψη πινακίδων με τις τιμές των καυσίμων, καθώς και πινακίδες με αναγραφόμενες τιμές σε λεπτά και όχι σε ευρώ). Σε τέσσερα πρατήρια διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα υψηλές τιμές και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία.

«Η αισχροκέρδεια, η κερδοσκοπία, η ασυνειδησία, η κοροϊδία σε βάρος του καταναλωτή δεν έχουν θέση σε αυτό τον τόπο και αυτό το μήνυμα στέλνουμε στους πολίτες με τους καθημερινούς εντατικούς ελέγχους μας», υπογράμμισε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, και πρόσθεσε «φαίνεται όμως πως κάποιους ενοχλεί ο αγώνας μας για εξυγίανση της αγοράς. Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η διάρρηξη του Γενικού Χημείου του Κράτους (στον Πειραιά) όπου υπήρχαν και δικά μας δείγματα. Τέτοιου είδους ενέργειες ενδυναμώνουν τη θέλησή μας για την καταπολέμηση νοσηρών φαινομένων που αμαυρώνουν την αξιοπιστία της αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα