Marks & Spencer: Aύξηση των πωλήσεων για πρώτη φορά σε δύο χρόνια

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 09:43

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση, σημείωσαν για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Stuart Rose, ανανέωσε τα ρούχα και έκανε πιο ελκυστικά τα καταστήματα της εταιρείας, προκειμένου να κερδίσει πελάτες.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν 1,3% το δεύτερο τρίμηνο, που έληξε την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτή, είναι η πρώτη αύξηση των πωλήσεων από το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης του 2004. Κατά μέσον όρο, οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν μείωση των πωλήσεων σε ποσοστό 2%.

Οι μετοχές της Marks & Spencer αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών, χθες, καθώς ο Rose, 56 ετών, αύξησε την κερδοφορία με την πώληση περισσότερων προϊόντων σε κανονικές τιμές, σε συνδυασμό με τα λιγότερα αποθέματα προς πώληση. Οι πωλήσεις ανακάμπτουν, καθώς οι βρετανικές εταιρείες λιανικής πρέπει να αντιμετωπίσουν την μείωση των καταναλωτικών δαπανών. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στο σύνολο του κλάδου, μειώθηκαν 0,8% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του British Retail Consortium.

Χθες, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 8,75 πένες, φθάνοντας στις 384 πένες η μία στο Λονδίνο και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Μαΐου του 2002. Είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE 350 General Retailers Index, ενώ βρίσκονται 4% χαμηλότερα από τις 400 πένες η μία, που προσφέρθηκε να τις αγοράσει ο δισεκατομμυριούχος Philip Green, τον Ιούλιο του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα