Κομισιόν: Ζητεί από την Ελλάδα την εφαρμογή των κοινοτικών κανόνων στον τομέα των ασφαλίσεων

Εντός δύο μηνών
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 15:16
UPD:15:17
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Να εφαρμόσει τους κοινοτικούς κανόνες στον τομέα των ασφαλίσεων ζητεί από την Ελλάδα η Κομισιόν, απειλώντας την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι οδηγίες εισάγουν για πρώτη φορά ένα εναρμονισμένο, υγιές και ισχυρό πλαίσιο προληπτικής εποπτείας για τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων ποσοτικών κανόνων διακυβέρνησης και κανόνων υποβολής εκθέσεων, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη ενιαίας αγοράς ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Αυτοί οι νέοι κανόνες, τονίζει η Κομισιόν, αποσκοπούν στην εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ευρωστίας των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν κινδύνους σε δύσκολες περιόδους.

Όπως σημειώνει, η προθεσμία για τη μεταφορά των οδηγιών στο εθνικό δίκαιο έληξε τον περασμένο Μάρτιο και η Ελλάδα δεν έχει κοινοποιήσει στην Επιτροπή κανένα μέτρο για τη μεταφορά αυτών των κανόνων στο εθνικό της δίκαιο. «Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να την παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ε.Ε.» καταλήγει η Κομισιόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα