Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 14:39
UPD:14:40
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με κέρδη κινούνται και σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, συνεχίζοντας την ανοδική ορμή που τροφοδότησε η χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 14:39, τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,3% στις 2.087,50 μονάδες, ενώ κατά 72 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.761 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Keurig Green Mountain σημειώνει άλμα 19%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 1,04 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 1,03 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανήλθαν στα 0,85 δολάρια ανά μετοχή, ενώ αναμενόταν να φτάσουν τα 0,70 δολάρια.

Επίσης, κέρδη 2,6% σημειώνει η Allergan, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Pfizer, για ενδεχόμενη εξαγορά της. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τη συμφωνία έως την Δευτέρα, με το αντίτιμο να κυμαίνεται μεταξύ των 370 και 380 δολαρίων ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Νομισματικής Επιτροπής εκτιμούν ότι τα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται και οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται σταδιακά. Τα δύο αυτά θεμελιώδη αποτελούν και τους βασικούς παράγοντες που συνηγορούν στην άποψη ότι τον Δεκέμβριο μπορεί να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων. Η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα λάβει χώρα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα