Αγανάκτηση ΓΕΩΤΕΕ για τη φορολόγηση του κρασιού

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 14:03
UPD:14:04

Αγανάκτηση για την προωθούμενη φορολόγηση του κρασιού εκφράζει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) και καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να ζητήσει απόσυρση της σχετικής διάταξης. 

«Με μια ακατανόητη απόφαση ο μη αρμόδιος για ένα αγροτικό προϊόν υπουργός προσπαθεί εν κρύπτω, χωρίς καμιά διαβούλευση και χωρίς να έχει λάβει υπ' όψιν του τις συνέπειες αυτής της απόφασης, να επιβάλλει ένα φόρο ο οποίος κτυπάει ευθέως την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΓΕΩΤΕΕ σημειώνει ότι η διάταξη πρέπει άμεσα να αποσυρθεί καθώς ο οίνος συνδέεται άμεσα με την αμπελοκαλλιέργεια και αποτελεί τη φυσική εξέλιξη του σταφυλιού και άρα αποτελεί αγροτικό προϊόν και μάλιστα προστιθεμένης άξιας καθώς η μεταποίηση πολλαπλασιάζει την αξία της πρώτης ύλης και αυξάνει τους πολλαπλασιαστές στην αγροτική οικονομία.

Επίσης αναφέρει ότι ανάλογη διάταξη δεν υπάρχει σε καμιά οινοπαραγωγό χώρα στην Ε.Ε. και δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα στους Έλληνες οινοπαραγωγούς και αμπελουργούς.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα