Ανοδικά προς τα 1,07 δολ. το ευρώ

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 12:56
UPD:12:57
REUTERS/DADO RUVIC

Προσπάθεια να επανακτήσει τα επίπεδα των 1,07 δολαρίων επιχειρεί το ευρώ σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες η Federal Reserve να αυξήσει το επιτόκιό της τον Δεκέμβριο έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ειδικότερα, στις 12:56, το ευρώ κινείται με κέρδη 0,36% στα 1,0699 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε αναρριχηθεί έως τα επίπεδα των 1,0716 δολαρίων.

Σήμερα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ, με την αγορά να αναμένει να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις των αξιωματούχων σχετικά με τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, χτες είχαμε τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve, από τα οποία προέκυψε ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Νομισματικής Επιτροπής εκτιμούν ότι τα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται και οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται σταδιακά. Τα δύο αυτά θεμελιώδη αποτελούν και τους βασικούς παράγοντες που συνηγορούν στην άποψη ότι τον Δεκέμβριο μπορεί να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων. Η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα λάβει χώρα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα