Πρόκληση η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 21:36

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Ιωάννης Τζωάννος, όπου συμμετείχε, κατόπιν προσκλήσεως του Βρετανού Υπουργού Ναυτιλίας Stephen Ladyman, σε ημερίδα για την απασχόληση των ναυτικών στην Ε.Ε.

Στην εισήγησή του, ο κ. Τζωάννος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εικόνα του ναυτικού επαγγέλματος θα πρέπει να βελτιωθεί. «Δε γίνεται να πεισθεί κάποιος να ακολουθήσει ένα επάγγελμα, το οποίο δεν είναι γενικά σεβαστό ή αναγνωρισμένο, οποιαδήποτε μέσα, υποσχέσεις ή διαφημιστικά κόλπα και να χρησιμοποιηθούν».

Επίσης, ως προσκεκλημένος του Δημάρχου του Λονδίνου Michael Savory, ο κ. Τζωάννος έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις σχέσεις ανάμεσα στα παραδοσιακά και τα νέα ναυτιλιακά και χρηματοδοτικά κέντρα του κόσμου (Λονδίνο, Πειραιάς, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι κ.α.). Ο κ. Τζωάννος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία συνεργασίας ανάμεσα στα κέντρα αυτά για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή δραστηριότητα μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Τέτοιες προκλήσεις είναι η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, η ενίσχυση της θετικής εικόνας της ναυτιλίας στο ευρύτερο κοινό και η καταπολέμηση του προστατευτισμού.

Τέλος, ο κ. Τζωάννος είχε συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ Ευθύμιο Μητρόπουλο, με εκπροσώπους του Committee και ναυτιλιακούς παράγοντες του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα