Αυστραλία: Στα χαμηλότερα 2,5 ετών η εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 09:58

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, καθώς οι τιμές της βενζίνης έφθασαν σε ύψη ρεκόρ, σε συνδυασμό με την πτώση των Χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μείνουν με λιγότερα χρήματα για δαπάνες, διαμορφώθηκε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Αυστραλία, την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε 1,6%, έναντι του Σεπτεμβρίου, στο 98,7, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Westpac Banking Corp., σήμερα στο Σύδνεϋ. Είναι η τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία χρόνια, που ο δείκτης διαμορφώνεται κάτω από το 100, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι απαισιόδοξοι υπερέβησαν τους αισιόδοξους.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, υποχώρησαν επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα, εξ αιτίας της ανόδου των τιμών των καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ. Στις ΗΠΑ, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 25 ετών, σύμφωνα με τον δείκτη του University of Michigan, τον περασμένο μήνα. Στη Βρετανία, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 11 μηνών τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση της GfK Martin Hamblin, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το δολάριο της Αυστραλίας αγοράστηκε στα 75,19 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στη 1:03' μ.μ. στο Σύνδεϋ, από 75,14 σεντς, που ήταν πριν από την ανακοίνωση για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων 6,25% που λήγουν τον Απρίλιο του 2015, παρέμεινε αμετάβλητη στο 5,37%. Στο Χρηματιστήριο, ο δείκτης S&P/ASX 200, σημείωσε άνοδο 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα