ASML: Μείωση του κόστους, 17% υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 10:08

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 17%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού για την παραγωγή ημιαγωγών της Ευρώπης, ASML Holding NV, καθώς η εταιρεία μείωσε το κόστος λειτουργίας της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 47,8 εκατ. ευρώ (57,2 εκατ. δολ.) από 40,9 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Veldhoven της Ολλανδίας. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 533,2 εκατ. ευρώ, από 610,5 εκατ. ευρώ.

«Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας να εμφανίσουμε σταθερά λειτουργικά κέρδη, καθαρά κέρδη και ρευστότητα», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Eric Meurice, στη δήλωσή του.

Η ASML, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η Samsung Electronics Co. και η Intel Corp., κάνει πιο ακριβό τον εξοπλισμό που βοηθά τους παραγωγούς να κατασκευάσουν μικρότερα και πιο πολύπλοκα chip και προσπαθεί να αντισταθμίσει τη θέση της σε ένα έτος, όπου η παγκόσμια ανάπτυξη των πωλήσεων ημιαγωγών, προβλέπεται να περιοριστεί. Η εταιρεία απασχολούσε μέχρι τα τέλη του τριμήνου 5.014 ανθρώπους, έναντι 8.100 που απασχολούσε στα τέλη του 2000.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ASML, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο. Φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 15% έναντι ανόδου 14%, του γενικού δείκτη τιμών των μετοχών στο Αμστερνταμ, AEX Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα