Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 19:08
UPD:19:14
REUTERS/STAFF

Φωτογραφία αρχείου.

Με το μικρότερο δυνατό «κόστος» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Παρισίου σήμερα, με το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής να επηρεάζει μόνο σε μικρό βαθμό την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Παράλληλα, με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 6.146 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,04% στις 10.713 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,08% στις 4.804 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,30% στις 370,64 μονάδες, ενώ νωρίς το πρωί υποχωρούσε στις 366,48 μονάδες.

Στο ταμπλό, πλήγμα δέχτηκε ο αεροπορικός κλάδος, λόγω των ανησυχιών για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα. Η μετοχή της Ryanair υποχώρησε κατά 1,4%, η Lufthansa έκλεισε στο -2,3% και η Air France-KLM σημείωσε απώλειες 5,7%.

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν στις περισσότερες γαλλικές μετοχές. Η Accor, ξενοδοχειακός πάροχος, έχασε 4,7%, η Kering, των brands Gucci και Bottega Veneta, υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ και η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton σημείωσε απώλειες 1,4%.

Απώλειες που έφτασαν το 7,8% σημείωσε η Sonova Holding, μετά την ανακοίνωσή της ότι χαμήλωσε τους στόχους για τις πωλήσεις και τα κέρδη του έτους, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων του τρίτου τριμήνου.

Στο μεταξύ, σε καθεστώς πληθωρισμού επέστρεψε η Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, αν και ο ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή είναι πολύ χαμηλότερος από τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι μείωσης 0,1% που είχαν σημειώσει τον Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα