Περιπτώσεις λαθρεμπορίου καυσίμων

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 16:02

Από ελέγχους που διενήργησε η Π.Δ. Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Αττικής στον τομέα των πετρελαιοειδών προϊόντων, προέκυψαν οι ακόλουθες περιπτώσεις λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων:

1) Στην περιοχή του Πειραιά, ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο την εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων, προκειμένου να καλύψει ποσότητες πετρελαίου και βενζίνης που είχαν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο, συνέστησε μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., η οποία χωρίς να ασκεί πραγματική δραστηριότητα, εξέδιδε εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία πώλησης προς την ανώνυμη εταιρεία, η οποία τα χρησιμοποιούσε για την «κάλυψη» των υποτιθέμενων αγορών καυσίμων.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες διαπιστώθηκε ότι με την παραπάνω μέθοδο διακινήθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα 2001-2003, οι παρακάτω ποσότητες:

• Πετρέλαιο κίνησης 34.564.644 λίτρα

• Πετρέλαιο θέρμανσης 1.439.091 λίτρα

• Βενζίνη αμόλυβδη 63.470 λίτρα

2) Στην περιοχή της Χαλκίδας, σε επιχείρηση παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος, βρέθηκε ότι εννέα (9) μηχανήματα έργου και φορτηγά αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης. Από τα παραπάνω οχήματα αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης).

Οι έρευνες για τις παραπάνω περιπτώσεις, συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εντοπιστούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα