Πέντε χρόνια για τη Μονάδα Καινοτομίας του ΟΠΑ

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 17:35
UPD:17:41
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Η ΜοΚΕ διοργανώνει τις Ημέρες καριέρας start up, όπου συμμετέχουν 150 φοιτητές και 25 επιχειρήσεις ετησίως, όπως και τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ, όπου έχουν λάβει μέρος 213 επιχειρηματικές ομάδες φοιτητών τα τελευταία 5 χρόνια.

Με περισσότερους από 200 επιχειρηματικούς φορείς συνεργάστηκε στα 5 χρόνια δραστηριοποίησης η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία την περασμένη Παρασκευή γιόρτασε με τη βράβευση επιχειρηματικών ομάδων που διακρίθηκαν σε σχετικό διαγωνισμό. 

Η δράση της μονάδας έχει αγγίξει τους 6.000 ωφελούμενους και περιλαμβάνει τουλάχιστον 60 εργαστηριακά μαθήματα επιχειρηματικού σχεδίου και επιχειρηματικού παιγνίου. Παράλληλα, με στόχο την εξωστρέφεια και την δημιουργία αλληλεπίδρασης με τον επιχειρηματικό κόσμο, η μονάδα διοργάνωσε εκδηλώσεις και σεμινάρια στο ΟΠΑ με περισσότερους από 60 ειδικούς για ενίσχυση της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του Πανεπιστήμιου. 

Η ΜοΚΕ διοργανώνει τις Ημέρες καριέρας start up, όπου συμμετέχουν 150 φοιτητές και 25 επιχειρήσεις ετησίως, όπως και τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ, όπου έχουν λάβει μέρος 213 επιχειρηματικές ομάδες φοιτητών τα τελευταία 5 χρόνια.

Σε εκδήλωση στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας - Athens Center for Entrepreneurship and Innovation χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης.  Ακολούθησε καλωσόρισμα και παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τον Ιδρυματικό της Υπεύθυνο καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη. 

Μετά την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων της παρουσιάστηκαν δράσεις σε επίπεδο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών όπως ο Καθηγητής Θεόδωρος Αποστολόπουλος (δράσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ΟΠΑ – ACE), η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη  (δράσεις του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ELTRUN), η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη (δράσεις του Εργαστηρίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ), η Επίκουρη Καθηγήτρια Ελένη Σαλαβού (δράσεις Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας εντός του ΟΠΑ). 

Ακολούθησε η παρουσίαση των ιδεών που ξεχώρισαν στον 5ο διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ και η βράβευση των διακριθεισών ομάδων:

  • Bloode (Κρίτσαλη Ναταλία, Σφήκας Παναγιώτης, Σταυρόπουλος Γιώργος)
  • Ownfunding (Αρβανίτης Γεώργιος, Γαστεράτος Χρήστος)
  • Jolliout (Τσάκωνα Χριστίνα, Κούστα Ολυμπία, Μαυρίκης Θεόδωρος) 
  • Περίπατος / Periegesis (Νάσιου Παρασκευή – Μυρσίνη, Μάγουλα Μαρία, Παπαδοπούλου Βασιλική Πελεντρίδου Ευαγγελία – Ειρήνη) 
  • Book Community (Ιωάννης Πανουρής, Λαβίδα Ελισάβετ, Κοκώζη  Ελισάβετ, Ζώτος Θεόδωρος)
  • stouCARa –Στούκαρα (Ταλαβάρι Αλέξανδρος, Χριστόπουλος Βασίλειος-Στέφανος, Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος)

Βραβεύτηκαν δε για την επιτυχημένη τους πορεία μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τιμητική διάκριση δόθηκε στο Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) για τη μέχρι τώρα συνεισφορά και προσφορά τους στις δράσεις του Πανεπιστημίου.

Newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα