Συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια θεσμών για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 14:38
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης (φωτ. αρχείου).

Συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με θέμα την οριστικοποίηση των ισοδύναμων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, αργότερα σήμερα, μετά τις 4.00, αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας και στα εναπομείναντα ζητήματα όπου υπάρχουν διαφορές.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 5.00 τα ξημερώματα και χωρίς να έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία, παρά τη μαραθώνια (17ωρη) διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι διαφωνίες εστιάζονται στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στα οποία πάντως υπήρξε κάποια σύγκλιση.

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις «βλέπει» η Κομισιόν

Στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, ανέφερε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών.

Υπενθύμισε ότι αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) για να αποτιμήσει την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

«Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο τις επόμενες ημέρες», ανέφερε στη συνέχεια η εκπρόσωπος, η οποία πρόσθεσε ότι η πρόοδος αυτή θα επιτρέψει στους θεσμούς να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους και στα κράτη-μέλη να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα