Υπό πίεση και σήμερα το Χ.Α.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 11:03
UPD:11:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διττή είναι η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με τον τραπεζικό κλάδο και ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές να καταγράφουν έντονη άνοδο, ενώ δεν είναι λίγες οι μετοχές του FTSE 25 που δέχονται τις πιέσεις των πωλητών.

Ειδικότερα, στις 11:04, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,17% στις 651,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 4,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,01% στις 193,29 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,84% στις 159,45 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος σήμερα υπεραποδίδει, καθώς κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι διοικήσεις των τραπεζών εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι στόχοι των αυξήσεων κεφαλαίου θα επιτευχθούν, δείχνοντας ότι παρά τις αντιξοότητες ο κλάδος φαίνεται ελκυστικός στα ιδιωτικά κεφάλαια.

Ωστόσο, το κλίμα είναι εύθραυστο, καθώς για ακόμη μία ημέρα η συμφωνία για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών δεν έχει κλείσει. Όπως προέκυψε από τις χθες μαραθώνιες διαβουλεύσεις, υπάρχουν ακόμη διαφωνίες στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η μετάθεση του EWG για την Tρίτη, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος σήμερα. Στόχος είναι να αξιολογηθεί η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. και τη μεταφορά των 10 δισ. για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Εθνική δείχνουν να ακολουθούν σήμερα «μοναχική» πορεία, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 3%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΕΧΑΕ και των ΟΤΕ. Έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται στη μετοχή της Alpha Bank και της Πειραιώς, η οποία κινείται αυτήν την ώρα χωρίς πρόσημο.

Στον αντίποδα, η Λάμδα υποχωρεί κατά 2,46%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες για Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Aegean, Μυτιληναίο και ΟΛΠ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Jumbo, Grivalia, Folli Follie, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Βιοχαλκο και Τιτάν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα