Αγωγή για την κήρυξη της απεργίας των γεωτεχνικών ως παράνομης

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 16:46

Αγωγή κατέθεσαν τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την κήρυξη της απεργίας των γεωτεχνικών ως παράνομης και καταχρηστικής, για λόγους δημοσίου συμφέροντος διότι κρίνει ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Προσδιορίστηκε δε δικάσιμος την Παρασκευή 14/10.

«Ηδη έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της απεργίας των γεωπόνων εδώ και 10 ημέρες, στις εισαγωγές και την διακίνηση προϊόντων ως προς την αποτροπή νοθείας, την προστασία του καταναλωτή και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. Επιπρόσθετα γεννάται βέβαια τώρα και ένα μείζον θέμα από την αναγγελία της έναρξης της απεργίας των κτηνιάτρων από αύριο, πολύ περισσότερο γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της ζωονόσου των πουλερικών σε γειτονικές χώρες, για την οποία έχουν ληφθεί ήδη συγκεκριμένα μέτρα από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση.

Παρά την έκκληση που διατυπώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για αναστολή των κινητοποιήσεων λόγω αυτών των εξελίξεων, μέχρι τώρα οι συνδικαλιστικοί φορείς των γεωτεχνικών δεν έχουν απαντήσει.

Προτείναμε να συσταθεί ειδική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των γεωτεχνικών, και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου που θα καταγράψει λεπτομερώς και θα ιεραρχήσει τα αιτήματα οικονομικού χαρακτήρα, που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί με σαφήνεια, ώστε η έγγραφη αυτή πρόταση να υποβληθεί προς επεξεργασία στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, προκειμένου να ακολουθήσει σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την παρουσία συνδικαλιστών», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα