Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ: Ιδρυση επενδυτικής τράπεζας με την ελβετική Banca del Gottardo

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 17:00

Στη δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα προχωρούν από κοινού η ελβετική τράπεζα Banca del Gottardo, η τρίτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ελβετίας, με υπό διαχείριση κεφάλαια 50 δισ. ευρώ, και η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως επισήμανε σήμερα σε εκδήλωση ο κ. Antonio Sergi, ανώτατο στέλεχος της ελβετικής τράπεζας, ο ελβετικός όμιλος με την κίνηση του αυτή δείχνει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αγορά και τις πραγματοποιούμενες μεταρρυθμίσεις και έχει ως στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων προς επένδυση στην Ελλάδα.

Σε πανευρωπαϊκή βάση η ελβετική τράπεζα, που είναι 100% θυγατρική του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στην Ελβετία Swiss Life, έχει πελάτες πάνω από 800 θεσμικούς επενδυτές και 5.000 μεγάλους ιδιώτες πελάτες, οι οποίοι, όπως είπε ο αντιπρόσωπος της τράπεζας στην Ελλάδα Ευάγγελος Αγαπητός, εν δυνάμει μπορεί να επενδύσουν στην ελληνική αγορά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δυναμικής Αλέξανδρος Πουλαρίκας ανέφερε ότι η Banca del Gottardo συμμετέχει σήμερα με ποσοστό 16% της χρηματιστηριακής εταιρίας, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και διατηρώντας δικαίωμα αγοράς μέχρι

50%, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της επενδυτικής τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα