Η Δέλτα σε συζητήσεις με τη Nestle για το «Βλάχας»

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 17:27

Tην υπογραφή μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με αντικείμενο τη μεταβίβαση από τη Nestle Ελλάς στον Όμιλο Δέλτα της δραστηριότητας του συμπυκνωμένου γάλακτος Βλάχας ανακοίνωσαν η Nestle Ελλάς και η Δέλτα Συμμετοχών.

Η δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνει τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα «Βλάχας», το εργοστάσιο της NESTLE Ελλάς στο Πλατύ Ημαθίας, καθώς και τη ζώνη γάλακτος της NESTLE Ελλάς στη Βόρεια Ελλάδα.

Η εξεταζόμενη μεταβίβαση υπόκειται στη διενέργεια νομικών και οικονομικών ελέγχων (due diligence), στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας, καθώς και στη λήψη των εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις άλλες αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Οι δύο εταιρείες προσδοκούν ότι η εν λόγω μεταβίβαση, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αποβεί σε όφελος των εργαζομένων της επιχείρησης, της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και του καταναλωτικού κοινού γενικότερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δέλτα, η αγορά λευκού γάλακτος στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δυναμική, με πλήθος ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Η διατήρηση πρωταγωνιστικού ρόλου σ' αυτήν την αγορά απαιτεί παρουσία με την πληρέστερη δυνατή γκάμα προϊόντων, έτσι ώστε να καλύπτεται όλο το φάσμα των αναγκών και επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού. Αυτόν ακριβώς τον στόχο έρχεται να ικανοποιήσει η απόφαση της Δέλτα Συμμετοχών με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πριν από δύο μήνες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. εισήλθε δυναμικά στην αγορά του γάλακτος εβαπορέ με το προϊόν "Νέα Γενιά", το οποίο διαφέρει σημαντικά από αυτά του ανταγωνισμού και που αγκαλιάσθηκε από την ελληνική οικογένεια λόγω της γεύσης του και της συσκευασίας του. Η εξαγορά του σήματος Βλάχας θα ενισχύσει την παρουσία της Δέλτα σ' αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς.

Η Nestle Ελλάς, εξάλλου, δραστηριοποιείται σήμερα στην ελληνική αγορά γάλακτος μόνο με το γάλα εβαπορέ. Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου Nestle, η Nestle Ελλάς αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη αγορά και να εστιάσει τη δραστηριότητά της σε άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας γι' αυτήν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα