Μπρα ντε φερ για την προστασία της κύριας κατοικίας

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 00:08
UPD:15:23

Χωρίς να έχει βγει ακόμη «λευκός καπνός» και παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν εννέα ώρες διαπραγματεύσεων - με ένα διάλειμμα περίπου μιας ώρας προκειμένου να γίνουν και τα σχετικά άνωθεν τηλεφωνήματα και από τις δυο πλευρές -αλλάζει η ημέρα.

Η Κυριακή βρίσκει τους Έλληνες υπουργούς και τους εκπροσώπους των δανειστών να παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αποκλειστικό πλέον στόχο να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της προστασίας της κυρίας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Σε μια ολιγόλεπτη διακοπή των διαπραγματεύσεων, πηγές από  την ελληνική πλευρά έλεγαν ότι η τελική διαπραγμάτευση αφορά στο κατά πόσον θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ώστε η τελική συμφωνία να προστατεύει περίπου το 57% - 58% των δανειοληπτών από τον κίνδυνο του πλειστηριασμού.

Για να επιτευχθεί ένα τέτοιο ποσοστό, η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 180.000 ευρώ, ενώ για το εισοδηματικό κριτήριο η μάχη δίνεται ώστε να συμφωνηθεί ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα