Πρόστιμα 2,8 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Δυναμική Ζωή

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2005 18:32

Μεγάλα πρόστιμα ύψους 2,8 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την υπόθεση της εταιρείας Δυναμική Ζωή. Σύμφωνα με την απόφαση της Κεφαλαιαγοράς:

- Επιβάλλεται πρόστιμο 1.500.000 ευρώ στην κα Αναστασία Μπουγιατιώτη, Διευθύνουσα Σύμβουλο και βασικό μέτοχο της εταιρίας, διότι, μεταξύ άλλων, προέβη σε διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών μέσω των λογιστικών καταστάσεων -εταιρικών και ενοποιημένων- που δημοσίευσε η εταιρία για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2004. Οι λογιστικές καταστάσεις δεν απεικόνιζαν την πραγματική εικόνα της περιουσιακής διάρθρωσης και των αποτελεσμάτων του ομίλου. Συγκεκριμένα στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της 30-6-2004 παραποιήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία με αποτέλεσμα να διογκωθεί ο κύκλος εργασιών κατά 3.000.000 ευρώ και να επηρεαστούν σημαντικά τα αποτελέσματα. Με τη μεθόδευση αυτή ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 62% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ στην πραγματικότητα η αύξηση του κύκλου εργασιών περιοριζόταν σε ποσοστό 15%.

Για τον ίδιο λόγο επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 500.000 ευρώ στον κ. Λ. Γκούμα, Πρόεδρο της Δυναμική Ζωή και 100.000 ευρώ στην κα Φ. Ζαγούδη, προϊσταμένη του λογιστηρίου της εταιρίας.

- Επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στη Δυναμική Ζωή διότι παρείχε παραπλανητικές και ανακριβείς πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση του α’ εξαμήνου 2004, απέκρυψε την ουσιώδη επιδείνωση των οικονομικών της μεγεθών κατά το γ’ τρίμηνο της χρήσης 2004 και δεν παρείχε εγκαίρως πληροφορίες στο επενδυτικό κοινό για σημαντικά εταιρικά γεγονότα.

- Επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 350.000 ευρώ στην Εγνατία Finance AXEΠΕΥ, ως ανάδοχο της Δυναμική Ζωή, εταιρίας με μετοχές εισηγμένες στη ΝΕΧΑ, διότι, μεταξύ άλλων, δεν μερίμνησε για την έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τη μεταστροφή της πορείας των εργασιών της εν λόγω εταιρίας, η οποία άμεσα επέδρασε στην οικονομική κατάσταση αυτής.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στη Διεθνική ΑΕΔΑΚ διότι παραβίασε τα ανώτατα επιτρεπόμενα επενδυτικά όρια για τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων αμοιβαίων κεφαλαίων. Επίσης ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου για τη δημόσια πρόταση της εταιρίας Intracom προς τους μετόχους της FORTHnet.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα