Apple: Λάνσαρε το νέο iPod Video και τα νέα κομπιούτερ Mac

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 07:44

ΤΗΝ παρουσίαση της νέας έκδοσης του iPod, της συσκευής με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, που εκτός από μουσική δείχνει βίντεο και τηλεοπτικά προγράμματα, έκανε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Apple Computer Inc., Steve Jobs.

Το νέο iPod εκτός από μουσική, παίζει βίντεο και τηλεοπτικά προγράμματα.

Το νέο iPod, σε μαύρο ή άσπρο χρώμα, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά την επόμενη εβδομάδα έχει μία έγχρωμη οθόνη 2,5 ίντσες και μπορεί να παίξει 150 ώρες βίντεο μαζί με μουσική και φωτογραφίες, είπε σήμερα ο Jobs, σε μία εκδήλωση στο California Theatre, στο Σαν Χοζέ. Επίσης ο επικεφαλής της Apple, έδωσε πληροφορίες για τον νέο προσωπικό υπολογιστή, iMac με τηλεχειριστήριο, που φέρει και βιντεοκάμερα.

Η νέα συσκευή, που πωλείται προς 399 δολ., είναι η δεύτερη που παρουσιάζεται μέσα σε ένα μήνα από τον Jobs, για να καλύψει τη ζήτηση για συσκευές μουσικής. Τον περασμένο μήνα, έγινε η παρουσίαση ενός iPod λεπτού και ψηλού όσο ένα μολύβι, του «Nano», ενώ για το προϊόν η εταιρεία είπε ότι δεν μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα για να καλύψει τις παραγγελίες του.

Ο Jobs, ντυμένος στα μαύρα, παρουσίασε τις συσκευές στην ίδια σκηνή, όπου πέρυσι έκανε τα αποκαλυπτήρια του iPod Photo, του πρώτου μοντέλου με έγχρωμη οθόνη και με δυνατότητες μιας φωτογραφικής μηχανής, καθώς και μιας ειδικής έκδοσης για τον τραγουδιστή των U2, Bono.

To online κατάστημα της Apple, iTunes, θα πουλά περισσότερα από 2.000 μουσικά βίντεο κλιπ και πέντε τηλεοπτικά προγράμματα από το ABC και το Disney Channel, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Desperate Housewives» και «Lost». Επίσης θα πουλά έξι ταινίες κινουμένων σχεδίων από την άλλη εταιρεία του Jobs, την Pixar, συμπεριλαμβανομένου και του βραβευμένου έργου «Tin Toy».

Τα βίντεο κλιπ μουσικής, τα τηλεοπτικά προγράμματα και οι ταινίες πωλούνται προς 1,99 δολ. το κάθε ένα.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν 2,34 δολ. στα 49,25 δολ. η μία στις 4 μ.μ. στο Nasdaq της Ν. Υόρκης, μετά τα χθεσινά απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας. Συνολικά, μέχρι χθες, οι μετοχές της Apple μέσα στο έτος σημείωσαν άνοδο 60%, τριπλασιάζοντας την αξία τους.

Οι μετοχές της Pixar εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά τη σημερινή ανακοίνωση, ενώ νωρίτερα υποχωρούσαν. Συνολικά σημείωσαν άνοδο 1,19 δολ. φθάνοντας στα 48,31 δολ. η μία. Οι μετοχές της Disney σημείωσαν απώλειες 43 σεντς, φθάνοντας στα 23,34 δολ. η μία.

Η Apple από το 2001 έχει πουλήσει συνολικά 28,2 εκατ. iPod και η συσκευή, η καλύτερη από πλευράς πωλήσεων στις ΗΠΑ, αποτέλεσε το 72% των συσκευών του είδους το οκτάμηνο μέχρι και τον Αύγουστο, σύμφωνα με την NPD Group Inc. Η πιο κοντινή ανταγωνίστρια της Apple, SanDisk Corp., έχει μερίδιο αγοράς 5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα