Σε χαμηλά τριών εβδομάδων οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 19:08
UPD:19:11
REUTERS/STAFF

Σημερινή φωτογραφία του DAX.

Στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν των τελευταίων τριών εβδομάδων υποχώρησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, υπό το βάρος των χειρότερων του αναμενομένου στοιχείων για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης και των αρνητικών επιδόσεων της αγοράς των εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,98% στις 6.118 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,69% στις 10.708 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 1% στις 4.807 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,86% στις 369,35 μονάδες. Ο δείκτης σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς έχασε 2,8% από τη Δευτέρα

Στο ταμπλό, η Perrigo, ο τίτλος που διαπραγματεύεται και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έχασε 10%, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Mylan ετοιμάζει επιθετική πρόταση εξαγοράς της εταιρείας, έναντι του ποσού των 26 δισ. δολαρίων. 

Επίσης, η Ferragamo σημείωσε απώλειες 8%, καθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα κέρδη του 2015. Η δήλωση αυτή της διοίκησης της εταιρείας επηρέασε και τις μετοχές των Burberry, Swatch Group και LVMH, οι μετοχές των οποίων έκλεισαν με απώλειες άνω του 3%. 

Στον αντίποδα, η Syngenta ενισχύθηκε κατά 7,2%, καθώς το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η China National Chemical βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της μεγαλύτερης αγροχημικής εταιρείας στον κόσμο. Η αρχική προσφορά των 42 δισ. δολαρίων, λέγεται όμως, ότι απορρίφθηκε.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε αναπτυξιακή τροχιά επέστρεψε η γαλλική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι χαμηλές τιμές και το μειωμένο κόστος δανεισμού ώθησε τους καταναλωτές σε αγορές και τις επιχειρήσεις σε επενδύσεις. Την ίδια ώρα, η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση, εν μέσω εξασθένησης των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Επίσης, απροσδόκητη επιβράδυνση παρουσίασε ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,6% σε ετήσια. Οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη της τάξεως του 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα