Σε αρνητικό έδαφος οδηγούν το Χ.Α. οι πωλητές

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 13:56
UPD:14:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις περισσότερες μετοχές του FTSE 25 να δέχονται πιέσεις από πωλητές, ωθώντας και τον γενικό δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, στις 13:56, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,48% στις 656,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 30 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,62% στις 194,39 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,73% στις 161,17 μονάδες.

Το Χ.Α. οδεύει στη δεύτερη διαδοχική πτωτική εβδομάδα του, με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών μπήκε στην τελική ευθεία.

Το σημαντικότερο όμως είναι από τις αρχές του Νοεμβρίου έχει επιστρέψει το πολιτικό ρίσκο για τη χώρα μας, μετά και την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup. Ο γενικός δείκτης έχει χάσει τη στήριξη των 680 μονάδων, με την επόμενη στήριξη τώρα να βρίσκεται στις 650 μονάδες και στις 630 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εκτός του μετώπου της διαπραγμάτευσης, η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών, αναμένοντας τη μετοχική διάρθρωση των ανακεφαλαιοποιημένων Τραπεζών, καθώς το ποσοστό του ΤΧΣ πιθανότατα σε κάποιες να υποχωρήσει κάτω από το 15%.

Στο ταμπλό τώρα, απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΜΕΤΚΑ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Aegean, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Grivalia.

Στον αντίποδα, η Eurobank ξεχωρίζει σήμερα καταγράφοντας κέρδη 15,38%, με τον όγκο της μάλιστα να φτάνει τα 98 εκατ. τεμάχια, ενώ και η ΔΕΗ είναι στο +5,38%. Ήπια ανοδικά κινούνται ΟΛΠ, Τιτάν, ΟΤΕ και Jumbo, ενώ χωρίς πρόσημο κινούνται οι Εθνική και Alpha Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα