Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005 10:53
UPD:11:14

Fortius Finance: «Έκπληξη προκαλεί η αντίθετη κίνηση του ΓΔ σε σχέση με αυτή των ξένων δεικτών, δίνοντας την εντύπωση για μια επικείμενη ανακοίνωση σημαντικού επιχειρηματικού νέου στον τραπεζικό κλάδο, που δύναται να διαφοροποιήσει τα ισχύοντα δεδομένα. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι απτό που μπορεί να αξιολογηθεί, εμείς από τη μεριά μας παραμένουμε επιφυλακτικοί, λόγω της αρνητικής εικόνας που επικρατεί στο εξωτερικό και με δεδομένη τη μεγάλη συμμετοχών των ξένων στο ΧΑ.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε ως πιθανότερο σενάριο την επικράτηση ρευστοποιήσεων αρχικά και εν συνεχεία την αύξηση της ζήτησης σε χαμηλότερα επίπεδα, με το πρόσημο του ΓΔ να εξαρτάται από τις προθέσεις των ξένων κυρίως επενδυτών και σημεία αναφοράς της κίνηση του

κλάδου των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών».

Emporiki Investment Bank: «Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται ότι θα κινηθούν εκ νέου αρνητικά σήμερα, έπειτα από τις χθεσινές απώλειες στις ΗΠΑ, γεγονός που θεωρούμε ότι θα επηρεάσει αρνητικά την αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Κατά συνέπεια αναμένουμε την κίνηση του δείκτη με αρνητικό πρόσημο».

Proton Χρηματιστηριακή: «Δεδομένης της έλλειψης ειδήσεων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά, η εγχώρια αγορά αναμένεται να αναζητήσει κατεύθυνση από το εξωτερικό, ωστόσο το κλίμα παραμένει θετικό και για αυτό δεν βλέπουμε κίνδυνο για σημαντική υποχώρηση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα